среда, 23. септембар 2015.

Zivim brzo i hranim se lako

Da li zbog preterano brzog vodjenja zivota, previse posla, stresa, otudjenosti i ostalih negativnih stvari koje karakterisu danasnji zivot, ali imam utisak da smo toliko zedni romantike, lepote, i iskoriscavanja svakog moguceg trenutka da se u tome izgubimo i prosto- preteramo.

U svakom slucaju, nailazim ovih dana na kojekakve clanke, fotografije, motivacione poruke, svasta nesto, ali opet nista na cemu bih se zadrzala vise od trena, dva. Jer mora se brzo preci na nesto drugo, peto, deseto. Zivim brzo i hranim se lako (ako mene pitate super slogan a najapsurdnija reklama za cips).

I u tom mom surfovanju, naletim danas na sledeci clanak:

Klik

Ne mogu da kazem da se nisam ponadala da je u pitanju jedna bas lepa romanticna prica, filmska. Cak ima i onaj film gde mu ona ostavlja svoj broj telefona na novcanici i onda se valjda nalaze ponovo dan pred necije vencanje i shvataju da su ustvari oni idealni jedno za drugo, i pa, kraj vec naslucujete- they lived happily ever after. I da, cak sam uspela da nadjem i na koji film mislim- Serendipity!!
Medjutim, naravno, ono sto je na filmu nije i u stvarnom zivotu. I koliko god mi pokusavali da od nasih zivota pravimo filmove i filmske scene- uostalom tako smo i dosli do fenomena reality-a; ipak se skoro uvek ispostavi da velikih romanticnih prica i drama nema, ili su barem strasno retke. Nije ni cudo sto glavna mudrost kaze da srecu cine sitnice.
Ali ponekad je tesko ne poleteti i ne pozeleti sudbinu junaka sa velikog platna. A kako da je i ne pozelimo kad su svi tako mladi, lepi, pametni i uspesni.

A sad malo o panici i (ne)jakim muskarcima.

Sa mnom u firmi radi jedan simpatican korpulentan momak- BB (The Big Boy). Pre ponovnog pocetka sa Amerom, bilo je tu svakakvih nekih varnica, ceznjivih pogleda, popijenog vina, ali u kljucnom trenutku se ispostavilo da BB ima dugu vezu, koju do tog trenutka nije nasao za shodno da spomene i tako da je brze bolje otisao u nepovrat. Ustvari, u skoro pa nepovrat. Kako to vec slucajnost nalaze, BB se od pre par nedelja vratio da radi bas na istom projektu kao i ja, u istoj kancelariji, za istim stolom, al preko puta.

I naravno nakon debakla i ispadanja potpunog kretena, BB vise nije nimalo zanimljiv ali njegovi stalni pokusaji i pozivi na flert ne ostaju ne primeceni. Ne mogu da kazem da ne primecujem sarm kojim i dalje odise, ali sam sva sreca potpuno okupirana svojim darlingom da mi sada niko vise nije toliko zanimljiv.

Idemo mi tako i na pauze, i na ruckove, ponekad svi zajedno odemo i posle posla na koju casu vina, sve su to lepa druzenja.

I tako i danas, odemo na pauzu. Lepo se najeli, pa kafica, pa nesto slatko, pa put nazad jer raditi se mora.

Napokon dolazimo u zgradu i pravac u lift. Malo je guzvanjac jer nas je petoro u liftu, a lift poprilicno mali.

13:15
Krljkrklkrljrk
Lift se zaglavioNas tri malo sitnije i njih dvojica krupnijih.
Covek bi ocekivao da njih dvojica preuzmu situaciju u svoje ruke.
Ali to su ta nerealna ocekivanja.

13:16
BB podvikne "Pritisni to dugme za alarm", drzim ga par sekundi, kaze on opet "Drzi to malo duze!". Nas tri se pogledamo, drzim ja to cudo.

13:17
Oglasava se obezbedjenje koje nas obavestava da ne moze da otvori vrata da je zvao odrzavanje i da moramo da sacekamo. Malo nekontrolisanog smeha i nas tri krenemo da cavrljamo o suknjama, haljinama, cipelama kako bismo opustile atmosferu.

13:19
Odjednom BB se opet oglasava "Moramo da cutimo da ne bismo koristili kiseonik!".
Zavlada muk u liftu- nista od opustene atmosfere

13:21
Odjednom svi teze disemo, odjednom primecujemo kako vazduha nema. Jedna kaze kako je jedna koleginica ostala sat vremena zaglavljena. Shvatamo da necemo imati vazduha za narednih sat vremena.
Krece lagana panika da se siri.

13:25
Lift se oglavljuje, staje na 6. spratu i mi izlazimo. Uh, lakse se dise. BB se malo brecne na obezbedjenje i odjuri ka nasoj kancelariji.

Sedim ja sad tako u kancelariji, sedi on preko puta mene i ja shvatim da su ovo oni trenuci kad neko postane za sva vremena potpuno nezanimljiv jer je odreagovao onako kako ne zelite. Sex & The City- uvek imaju odgovor na sve:



Eto, tako to nekako ide....

петак, 4. септембар 2015.

Big brother is watching you

Ovih dana se pokrenula tema rijalitija u zemlji Srbiji. Sto je i normalno jer, znate, mi vecih problema ni nemamo. Tako barem  zvuci kad gledate RTS 1 jutarnji program. Koji je btw najozbiljniji od svih ostalih jutarnjih programa koji se trenutno nude na malim ekranima (hm, doduse ovo malim ekranima je sad vec prevazidjeno, posto pravo da vam kazem sad kad sam birala svoj 32inchni tv nagledala sam se svakojakih samo ne "malih" ekrana, te moj ispade jedan od najmanjih- no dobro, kako god).

E sad, pitate se sigurno vi, otkud to da ja pa gledam RTS 1 jutarnji program- odgovor je sasvim kratak: zapoceh pre koji dan zivot u dvoje. I koliko god to prijalo- a verujte mi da prija, toliko je i cudno, smesno, a pomalo i naporno jer solo vremena za recharge baterija je sve manje. Sad se sve nekako planira- mada, krisom cu priznati da je to za mene fun part- planerka u meni dozivljava dnevne ekstaze...

Elem, da se vratim na tematiku. Posto kao sto rekoh, ovih dana, da ne kazem meseci, u nasoj miloj zemljici cvetaju ruze, najnormalnije je da se pozabavimo nekim malo sporednijim drustvenim temama- ali molim vas samo iz sedeceg polozaja.

I tako, razmisljajuci sta bi mogla da bude senzacija ovih dana, neko je osmislio fenomenalnu ideju- peticija protiv rijalitija na tv-u! Woww, odjednom na hiljade pristalica- jer ne daj boze da izleti na fb da nisi kliknu, lajkovao, sharovao, komentarisao, pa da bude da krisom gledas Happy tv, Farmu i Velikog Brata dok pljujes po netu. Eto nama i velikih i hrabrih studenata koji su se odjednom setili da ne treba da protestuju samo onda kad se dizu skolarine, povecavaju kvote za budzetske studente itd, vec da i oni imaju glas u ovom nasem drustvu- i eto prilike da se organizuje ni manje ni vise protest protiv rijalitia.
Mislili ste da ce neko pokrenuti peticiju protiv cenzure, ili recimo za odgovornost RAA sto ne sankcionisu takve emisije, sto dozvoljavaju kanale kao sto je Happy tv? A pa ne, to nas ne zanima. Uostalom, cenzure nema, zar ne? A ne zanima nas pravo da vam kazem ni Beograd na Vodi, jer mislim tako vec bodemo oci najvoljenijem.
Nego ako moze nesto sto ce javno da pokaze da se vi kulturno uzdizete, da nikad ne gledate te bljuvotine, da umete da prepoznate kic i sund i da se toga gnusate. A ponajvise da ne mozete da verujete kako je moguce da tolika populacija gleda te odvratluke, i uostalom gde su ti ljudi?? Eto, bas vi nikad ne okrenete te kanale. I naravno, ako moze sve to dok sedite za kompom gutajuci ocima sajtove Blica, Kurira, Sveta i Skandala i tu i tamo skrolojuci kroz fb i ocaravajucih slika sa vencanja. Sto pasivnije i agresivnije moguce. Da se zna!

A za to vreme- nas najvoljeniji nas ubedjuje kako ce plate i penzije doziveti nezapamceni rast, protest u vidu gumene patke na vodi se nasilno obustavlja, RTS 1 nam objasnjava kako fenomenalno zivimo, pokazujemo kako smo najhumaniji narod jer iako nismo u EU eto i mi prihvatamo da zajednicki resavamo problem azilanata, i za sam kraj dicimo se fenomalnim rezultatima pregovora sa Kosovom.

Nervira vas rialiti- promenite kanal. Verujte mi, lako je.