понедељак, 22. септембар 2014.

I ajmo sve nanovo

Nervira me kad umesto da pisem veselo, razdragano, razigrano, krenem u potpuno drugom pravcu. Ali sta da se radi, tako to ide. Ne brinite, necu pisati zalopojke, ali eto cisto malo da zakiselim veselu nam svakodnevnicu. yeah, right, ko da nam je bas to trebalo...

Gos'n Nemac dodje i ode po treci put ove sezone. Dosao na tri dana, ja nestala sa planete, tri dana provela neodvajajuci se od doticnog, i sad sve nanovo. Taman se podsetim kako je to bilo nekad, podsetim se kako je super kad ne moras sama da vozis kola na pranje i zamenu brisaca, podsetim se kako je to super kad te neko samo ostavi ispred ulaza po kisnoj veceri i dok on obilazi ulice trazeci parking ti si vec okupana i ususkana u krevetu, podsetim se kako je to kad te i tudji roditelji vole (a ne samo tvoji), podestim se kako je lepo probuditi se pored nekoga u svom krevetu, prosto se podsetim kako je lepo biti u paru. I taman kad se priviknem, a to privikavanje mi nekako ide od ruke, eto ti ga na- on ode.


I sad opet se treba vratiti u rutinu koja je potpuno drugacija od nekadasnje rutine. Lepa je ta svakodnevnica single devojke, odnosno naizgled single devojke, ili naizgled zauzete devojke, ili kako se vec zove devojka ciji je decko daleko? Da, nije losa, ali je naporno ovo menjanje na svakih mesec dana. Intenzitet osecanja poraste, zelja za osobom poraste, i onda prodje par dana, nedelja, nakon odlaska, i sve to opet nekako splasne. Pa se on ponovo pojave, ponovo se sve zatalasa, pa ode. I tako u krug, i u krug, i u krug, dok neko ne kaze dosta. A treba imati herca i reci dosta. Uvek je tesko preseci, bilo u ovom, bilo u onom pravcu. 

Zato se sad treba malo vise upustiti u poslovne aktivnosti. A onda nakon posla uzeti koju knjigu i citati. Poucena prethodnim iskustvom (ili bolje reci mnogobrojnim iskustvima), necu uzeti ljubavni roman, niti "novokomponovane" romane (i tu mislim na sve sto ima temu a la sex&the city), vec treba citati nesto sto nikako nece prouzrokovati donosenje bilo kakve manje ili vise dramaticne odluke. 

Sva sreca pa sam pre par dana otisla do Vulkana da pogledam sta ima od knjiga, i sasvim slucajno naletela na jednu, za koju nisam sigurna sta mogu da ocekujem: Marina Belozerska- Medicijeva zirafa. Ako je iko od vas procitao, molim za utiske. Meni deluje zanimljivo, ako ista, onda barem zbog toga sto nije po sablonima koji su trenutno rasprostranjeni po knjizarama. 

Javljam utiske!


Нема коментара:

Постави коментар