понедељак, 5. мај 2014.

Teoretska praksa, ili prakticna teorija

Imam tako puno tema o kojima bih htela da malo procaskam. Ali first things first.

Najpre malo o novim planovima & odlukama. Jer, sta je zivot, ako ne planiranje? Hmm, ustvari, kazu da je zivot upravo ono sto se desava dok planiramo. Nema veze. Zato planiranje i ima svoje cari. Kako god, to tako samo kazu.

Elem, nakon kratkog pauziranja, a teoretski isplaniranog dugog pauziranja, u subotu vece sam izmamila svoje nozice bez visokih potpetica na beogradski asfalt. Bolje reci na kisni, mokri, beogradski asfalt. Sto je i dovelo do toga da su stiklice ostale u kolima.
Ne znam kako da vam opisem svoje psihofizicko stanje u subotu uvece. Mozda bi bilo dovoljno reci da uopste nisam bila u mood-u izlaska. Tacan razlog? Verovatno kombinacija svih mogucih razloga. S obzirom da sam ljubitelj spiskova i listi, moram da sastavim sledecu listu "when not to go out":

1. Napolju pljusti kisa, vi imate metar i dve sumske jagodice a nemate cipele na stiklu za koje vas boli briga ako ugazite u baru
2. Posto vam je upravo nastupio onaj period u mesecu naduveni ste kao omanja lubenica (da nije to onda dinja?) i jedino sto vam iole dobro stoji jeste odevna kombinacija iz koje ne izlazite poslednja tri izlaska- a ista vam dobro stoji kad ste u stiklama, a ne u ravnim cizmama
3. Idete kolima- a kad vozite ne pijete, sto bi znacilo da vam automatski otpada opcija da se od muke napijete
4. Neposredno pred izlazak ste bili na treningu (kakvom god)
5. Nemate nigde rezervaciju
6. Klub u koji inace izlazite- ne radi
7. Prosto, niste raspolozeni za izlazak.

E sad, posto ja nisam shvatila na vreme da su ovi kljucni elementi kod mene svi bili checked, nameracila sam se da ipak izadjem. Odluka koja je dovela do debakla u vidu negativne energije, umornih nogu, i pozamasno potrosenih para. Ali, kako se iz svakog iskustva moze izvuci nesto korisno, da  ne kazem poucno, a tako i lepo, iz ovog izlaska sam prvo izvukla gore spomenuto, a i sledecu lepu odluku:

Miss AAA (spomenuta u ranijim postovima) i ja, iskreno prestrasene cinjenicom da nase voljeno mesto na koje stalno izlazimo ne radi tokom praznika, smo odlucile da isprobamo razno razna mesta po Beogradu u potrazi za onima koja nam najvise odgovaraju. Obe single (ok, manje vise), obe beogradjanke (ok, ona beogradska italijanka), ona 30, ja 27, zeljne normalnih (po nasim merilima!) ljudi, i lepog okruzenja, nismo imale ideju gde izaci?!
I eto ideje!
Pod novom rubrikom- brunch, lunch & punch prenosimo nase utiske & preporuke. Malo izlasci, malo kafice, malo ice&pice, pa ono sto bi rekli- ko voli, nek' izvoli.

Druga, solo, odluka: treba mi neki prostor, nazovimo ga wall jer lepse zvuci nego zid, gde bih mogla da "okacim" neke kratke poruke, prepiske, ideje. Ponekad dobijem neku fenomenalnu poruku, ili je posaljem (da, i ja imam takve momente inspiracije!), ili nesto procitam, sto bi mi bilo zaista zao da nestane- npr. da se ne daj boze izbrise iz telefona! Dodatno, imajuci u vidu da mi je jedan telefon pao u wc solju, jedan u onaj otvor ispred lifta, jedan iz ruke sa drugog sprata, mislim da zaista ne bilo zgoreg da sve to negde ipak zapisem u "etru", ili ti internetu, odnosno oblaku (?). I tako nastade nova rubrika: Chitchat

U medjuvremenu, zbog ove kise koje prosto tera na razmisljanje, sam imala jos hiljadu i jednu misao i plan, ali to je sve negde nestalo, da ne kazem izvetrelo... Mozda se vrati, a mozda i ne.

3 коментара:

  1. Hjoj, blagodarim unapred :)) Nedo bog da pitam gugla de da idem..ne zelis da znas gde smo zadnji put zavrsili..:))

    Skini vise ova slovca, uzasno me nerviraju..dok rastumacim sta je bloger 'teo da kaze..uhh!

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam zbog te želje da zabeležim neke stvari,misli ....postala bloger.U mojih 50+(u avgustu 4)i divno mi je.Upoznala ljude,razmenila misli i iskustva,naučila,neke podučila...Od svake osobe na svetu nešto možeš da naučiš-Ja volim blogove mladih ljudi jer tako bolje razumem svoju decu čitajući generacijske misli.Pozzz

    ОдговориИзбриши
  3. Zivo me zanima gde ste zavrsili :)) hehehe, koja slovca, ova u zaglavlju?

    U ovom "blogovanju" imam utisak da stvaram mali svet samo za mene, moj mali kutak. Nadam se da doprinosim razumevanju :)

    ОдговориИзбриши