четвртак, 27. фебруар 2014.

Decacki snovi

Kao sto znate (a mozda i ne?) u poslednje vreme sam podosta aktivna na polju izlazaka, ili ti datovanja. I, kao uostalom sve u zivotu, ima to svoje cari ali i svoje mane. Mada, da budem iskrena, za sad vidim samo cari. Ko bi rekao...ja, onakva kakva sam bila, da budem sad ovakva...da ne zelim vezu. Da, evo mogu napokon da kazem da zaista trenutno ne zelim vezu. Volela bih da zelim, jer nema lepseg osecaja nego kad si zaljubljen, kad volis i kad si voljen. Ali eto, doslo i to vreme kad mi tako nesto nije potrebno i kad mi je potrebnije da budem sama. KeVa bi sad verovatno pala na dupe! A i verovatno bi joj se srce ispunilo ponosom sto je napokon njena dobra drugarica shvatila cari lepog zivota. KeVo, ako citas, evo ovim putem ti odajem casno priznanje za strpljenje i podrsku u ovom procesu izvodjenja na pravi put! Mada, ne garantujem da necu skrenuti... Ali je lepo znati da su ti pravi prijatelji uvek tu, da kad zatreba da te pridrze i vrate na pravu putanju.



U svakom slucaju, uopste nisam htela da danas pricam o prijateljstvima- iako ona zivot znace, vec o dva tipa decaka, muskaraca, momaka (ufff, koji je pravi izraz??) na koje sam u poslednje vreme naletela.

Ovako, prvi tip je GraDski ShmeKer.
Ko je on: On ima oko 30-tak godina, uspesan na poslu, zaradjuje sasvim fino, bio je u dugim vezama, normalan je. Zivi sam, iz grada je, ima kola. Pravi predstavnik, zajedno sa roditeljima, srednje gradjanske klase koje ustvari vise ni nema. Izlazi, voli da popije, voli i da jede- zna sva in mesta u Beogradu. Bavi se sportom, i verovatno ima jos neki hobi. Sad vec zaradjuje sasvim fino da je potpuno samostalan pa voli da putuje, ide na zimovanje i letovanje. Naravno ne zaradjuje previse pa da moze stalno da sponzorise nekoga, tako da, iako bi mozda voleo, ne izlazi sa sponzorusama. Nema potrebe da finansira njegove roditelje, koji isto tako zive jednim normalnim zivotom, pa moze da svu svoju zaradu trosi na sebe i svoje potrebe. Lepo se oblaci. Pametan je.
Sta zeli: On ne zeli vezu jer zeli da uziva u svom samackom zivotu. Ne zeli da ima odgovornost i obavezu. Dosta mu je sto to sve ima na poslu. Zeli da ima nekoga sa kim ce da provede kvalitetno vreme onda kad mu to odgovara. Moze i da otputuje sa tom osobom na par dana. Ali da bi sve bilo lagano, nema nekih dubljih emocija. Najverovatnije ima vise devojaka u okruzenju sa kojima moze da provede lepo vreme. Verovatno je samo sa jednom, ili dve, prebacio druzenje na "druzenje", ali je stalno okruzen potencijalnim "druzenjima". Najvise bi voleo da ima devojku "avion", ali je svestan da nema ni finansijskih mogucnosti, niti izgled da tako nesto zaista i ima. U svakom slucaju bi hteo nekoga ko ce u njega da gleda kao u boga, ali da ipak bude samostalna, a opet ne previse ambiciozna. Mora da bude uspesniji od nje.
Date: Devojku ce izvesti ili na veceru u neki od restorana na glasu, ili na casu vina. Razgovor je o veoma light temama. On nema snage da slusa o frustracijama, strahovima i nekim vise ili manje dubljim temama. Posto je obrazovan i u trendu, mozda ce je iznenaditi nekim specificnim koncertom, ili cak izlazak u pozoriste. Ja bih rekla da je to jedan date a la sex&the city. Nacin na koji vodi date je uznapredovao zajedno sa njim. Sve u skladu sa godinama i mogucnostima.

Drugi tip je VeciTi DecAk.
Ko je on: On ima oko 30-tak godina, uspesan na poslu, zaradjuje ok, ne zna se u kakvim vezama je bio, ali deluje da nisu bile duge, normalan je. Zivi sam, iz grada je, ali verovatno zivi van centra, nije sigurno da li ima kola. Finansijski je stabilan, ali ne moze se reci da zaradjuje bas kao i GraDski Shmeker. Mora da pripazi na troskove. Ima siroka interesovanja, ucio je svasta. Pametan je. Izlazi cesto sa drustvom. Pivo na zidicu mu nije nepoznato, i dalje ga tako konzumira. Izlazi ali ne voli da trosi previse na izlaske- skromnost pre svega. Voli da putuje ali vise kako ga put nanese. Kad putuje smestaj i komfor mu je na poslednjem mestu. Posto ipak fino zaradjuje, voli lepo da se obuce. Zeleo bi da radi sve i upravo zbog toga ne moze svoju ambiciju da usmeri ka karijeri vec vise ka akademskom usavrsavanju. Najvise ga nerviraju GraDski ShemeKeri.
Sta zeli: Ni ne zna sta bi hteo. Hteo bi sve ali nikako da se pokrene da to i ostvari. Devojke koje izlaze na in mesta ga nerviraju. Sponzoruse ne moze ocima da gleda. Njegovi drugovi verovatno imaju devojke koje su cool- sto verovatno znaci: obozavam da pijem pivo, grozim se narodnjaka, ne idem po fancy mestima i cak i pratim fudbal (a onda ih "slucajno" sretnete na recimo Hua Hua). On bi zeleo da ima normalnu devojku. Neku koja je ambiciozna (ali ne previse!), koja je iz grada, zavrsila fakultet, uspesna, ne mora da bude manje uspesna od njega, pametna, nacitana, koja voli pozoriste i knjige. Ali jos uvek ne shvata da i takve vole casu vina i lep restoran.
Date: On vas nece odvesti ni u restoran na glasu ni na casu vina. Najverovatnije prosetacete se po kalemgedanu, mozda odete na neki fast food. Spontani izlazak. Ako ide u pozoriste uzece najjeftinije karte pred predstavu- pa gde bude slobodno. I za divno cudo sescete na skoro najskuplja mesta- verovatno na ista ona na koja bi vas odveo GraDski Shmeker. I nije to zato sto VeciTi DecAk nema para za normalnu kartu, vec prosto to tako kod njega ne funkcionise. Njegovo zabavljanje i izvodjenje devojke je ostalo isto kao sto je radio sa 20 godina. Vodicete polu filozofske, a ponekad i vrlo dubokoumne, razgovore. Pricacete o zivotu, ocekivanjima, zeljama i strahovima. On ustvari nikad nije odrastao.

Nakon sto sam izlazila sa vise predstavnika i jednog i drugog tipa, ostajem u dilemi sta je ono sto bi mi vise prijalo... A kako bi bilo kombinacija?

2 коментара:

  1. Анониман3. март 2014. 10:28

    Znajuci te, i poznavajuci Nemca, malo sam u dilemi...kom tipu Nemac pripada?! Svrstalambih ga malo tamo-malo 'vamo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahaha, anonymous-e- Nemcek je posebna kategorija- mogla bih cak da upotrebim njegove reci i da kazem on je jedna "bezvremenska" kategorija.

      Избриши